Gaveideer til Cybersikkerhetsentusiaster

Mange har fått økt fokus på datasikkerhet de siste årene, men det er uten tvil kostbart å være beskyttet. Derfor kan det være en utmerket gaveidé å gi bort til noen du vet setter litt ekstra pris på nettopp sikkerheten sin. Vi har derfor sett litt nærmere på noen gode gaveidéer for deg som skal finne på noe til cybersikkerhetsentusiaster.

Tidligere var abonnementer og teknologi noe man gjerne måtte tegne selv, men nå har en rekke selskaper gjort det mulig å kjøpe det på vegne av andre. Dermed kan du glede noen du setter pris på med et nytt tilskudd til deres digitale sikkerhet. Nedenfor finner du våre beste forslag til gaver som virkelig utgjør en forskjell.

 

Beste gaveidéer for cybersikkerhet

Det er mye som skjer i den digitale hverdagen vår, og mange ønsker å sikre sitt personvern bedra. Da kan en av disse forslagene være et utmerket alternativ som gir dem en bedre opplevelse på nett, og deg en utmerket idé til hva du bør gi bort.  Best av alt er at mange av disse er langt fra kostbare, så du kan virkelig gi en gave som teller uten at det betyr en tom lommebok.

 

Password manager abonnement

Kjenner du noen som fortsatt bruker det samme 123 passordet på alle enhetene sine? Da er det nok mest sannsynlig fordi det er kan være både krevende og slitsomt å huske en rekke individuelle passord. Den perfekte gaven for disse? Et abonnement på en password manager. Dette er en tjeneste som gjør det enkelt å lagre alle passord på en trygg måte, så kan du ha sterke passord uten at du må huske alle sammen.

Alt du trenger gjøre er å huske ditt master password, så vil tjenesten gjøre resten av jobben. Her har det etterhvert dukket opp en rekke ulike tjenester som byr på trygg oppbevaring av dine passord. Flere av disse har også passord generatorer, noe som betyr at du kan få sterke passord uten at du må komme opp med dem selv.

 

VPN

En VPN eller Virtuelt privat nettverk som det egentlig står for er en tjeneste som gjør det lettere å bevege seg anonymt på nett. All data til og fra enheten din krypteres før det sendes til en ekstern server av ditt valg før den går videre til nettsiden du forsøker å besøke. Hensikten med dette er at verken hackere eller andre skal kunne oppdage, spore og avlytte trafikken din. Etterhvert som nettsikkerhet og personvern har fått økende oppmerksomhet, så har en gratis god VPN appen blitt et must-have for mange.

Her finnes det en rekke ulike tilbyr og de fleste vil sjeldent koste mer enn én kopp kaffe per måned. Du kan dermed gi bort et abonnement for en god VPN til noen som har bruk for det. Husk at vedkommende kan legge til flere enheter på samme abonnement, så et abonnement vil gjerne være tilstrekkelig for de fleste brukere.

 

Privacy skjerm

De fleste av oss benytter enhetene våre når vi sitter på toget, bussen eller i kantina på jobb. Da kan det være mange nysgjerrige øyne som strekker til for å se hva vi holder på med. Heldigvis finnes det en enkel fix for dette i form av privacy skjerm. Dette er en skjermbeskyttelse som blokkerer innsyn fra 60 graders vinkel.

Du kan dermed benytte nettbrett, smarttelefon eller PC uten at de rundt deg kan følge med på hva du gjør. Dette vil være spesielt nyttig for deg som jobber på offentlige steder som kafféer og lignende.

 

Kryptert USB lagring

Selv om mange lagrer ting i skyen om dagen, så er det også en del informasjon som er greit å ha en fysisk kopi av. Dette gjelder spesielt sensitive opplysninger som du ikke ønsker at skal havne på avveie. Her kan det være lurt med en kryptert USB som gjør dette mulig. Tidligere var dette teknologi som kostet enorme beløp, men nå har flere forbrukerorienterte produsenter begynt å introdusere løsninger.

Du kan finne flere alternativer fra rundt 600 kroner og oppover med god kapasitet. Dette kan være den perfekte gaven for noen som trenger å rydde litt i den digitale tilværelsen sin, men ikke er komfortabel med å laste det opp på nett i frykt for at det skal havne på avveie.

 

Oppsummering

Det kan ofte være vanskelig å vite hva man skal gi bort i gave, men dersom du har en cybersikkerhetsentusiast i familien har vi funnet de perfekte gavene. Her har vi trukket frem noen utmerkede gaver som ikke koster all verden, men som kan utgjøre en stor sikkerhetsmessig forskjell. Spesielt abonnementer kan være et godt alternativ og her har vi trukket frem VPN og password manager som gode kandidater. Skulle du ønske å gi noe mer fysisk, så kan privacy skjermbeskyttelse og en kryptert USB brikke være gode produkter å se på.