Fordeler og ulemper med kredittkort

Det er mange som velger å betale med kredittkort når de skal kjøpe varer og tjenester i hverdagen. Kredittkort skiller seg ut fra kontanter og vanlige VISA kort, ved at man kan betale med kreditt, altså penger men ikke har enda. Dette kan være en stor fordel i mange situasjoner, særlig med godene man kan få sammen med kortet, men det kan også by på noen utfordringer. 

 

Hva er kredittkort?

Kredittkort er enkelt og greit et kort som gir deg mulighet til å kjøpe varer og tjenester på kreditt. Det betyr at du kan kjøpe ting nå og betale for dem senere, vanligvis med en månedlig betaling. Kredittkortet gir deg også mulighet til å ta ut kontanter, men dette kommer vanligvis med en høyere rente enn vanlige kjøp. Kortene kan fåes hos  banker og kredittkortselskaper. Før du bestiller et slikt kort og setter i gang med å bruke det, så er det viktig at du vet hvilke fordeler og ulemper som følger med. 

Fordeler med kredittkort

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort, som er grunnen til at så mange velger å bruke det. Først og fremst har du jo muligheten til å bruke penger du ikke har i en liten periode, som et lån. Dette kan komme godt med dersom du kommer i en krisesituasjon, og må ha penger til å sende bilen på verksted, eller for å fikse vaskemaskinen som har gått i stykker. 

 

Det finnes også kredittkort som har cashback eller poeng løsninger, som kan brukes på kjøp i fremtiden. Du kan bruke disse kortene til å bygge opp en kreditt historie, og brukt riktig kan dette være en fordel når du skal søke lån i fremtiden. Enkelte kort gir også ekstra gunstige avtaler på enkelte tjenester, som kjøp av drivstoff eller billetter til Liverpool kamper. 

Ulemper med kredittkort

Som med alle ting her i verden, finnes det både fordeler og ulemper ved kredittkort. Mange ser på det som en stor fordel at du kan kjøpe nå og betale senere, og få gode avtaler på enkelte kjøp. Men, kredittkort er kun gode dersom de blir brukt riktig. Det er enormt viktig at man alltid betaler tilbake pengene til riktig tid, og kun bruker penger fra kortet som man har råd til å betale tilbake senere. 

 

Hvis du ikke betaler kredittkortregningen din i tide, vil det føre til høye renter og gebyrer. Hvis du ikke bruker kredittkortet ditt ansvarlig, kan det også føre til at du bygger opp en dårlig kreditt historie, noe som kan påvirke deg om du skal søke lån i senere tid. 

 

Det er med andre ord mange fordeler ved å bruke et kredittkort. Det som gjelder er å bruke det på riktig måte slik at du kan få de godene og tilbudene som kommer med kredittkort, men at du passer på å betale tilbake i tide slik at du ikke får høye renter på kjøpene dine. Da blir nemlig ikke kredittkortet så gunstig lengre, og du kan ende opp med høy kredittgjeld, noe mange nordmenn sliter med. .