Få økonomisk frihet i sommer ved å samle lån

Illustrasjonsfoto: S. Migaj/ Unsplash.com

Hvis du har flere små lån, så kan det være en god idé å søke om å få samle lånene til ett samlelån.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Årsaken til at det ofte kan lønne seg, er blant annet at du slipper gebyrer og renter på flere lån samtidig, i tillegg til at det som oftest er lettere å bevare oversikten over ett lån i stedet for flere lån samtidig. På den måten kan du lettere spare opp til det du drømmer om, for eksempel en ny bil eller en drømmereise. Du finner en guide til ulike forbrukslån her: www.forbrukslånguiden.com.

Spar til drømmereisen ved å samle lån

Sommeren er endelig her, og de varme temperaturene er et tydelig tegn på at det ikke går så lang tid før vi kan ta oss en velfortjent sommerferie. Drømmer du om en ferie i syden med dovne dager på stranden med en drink i hånden og fullt fokus på avslapning? Eller kanskje en hyttetur på fjellet med lange turer og mange herlige opplevelser og koselige stunder foran peisen? Vi drømmer alle om den perfekte sommerferien, men dyr gjeld kan ofte sette en stopper for selv de minste sommerferiedrømmene. Hvis du har flere små lån, kan dette ofte føre til at man er nødt til å betale dyre gebyrer og avdrag. Heldigvis finnes det muligheter for å få litt mer økonomisk frihet, selv om du har flere dyre smålån. Og en av mulighetene er å søke om å samle dyre smålån, slik at man kan betale på ett lån i stedet for flere lån samtidig

Realiser din drømmeferie

Alle fortjener en god sommerferie, og hvis økonomien er litt stram, bør den ikke hindre deg i å få en velfortjent pause fra hverdagen. Hvis du er i økonomisk knipe fordi du har flere forskjellige lån, kan det være en god idé å søke om et samle lån, slik at du får samlet lånene dine til ett større lån, i stedet for å  ha flere forskjellige lån. På den måten trenger du bare å betale gjelden din til en kreditor, i stedet for for eksempel til tre eller fire forskjellige. Et samle lån vil derfor gi deg en klar oversikt over din personlige økonomi og gi deg færre årlige utgifter. Dermed kan du få plass og råd i din personlige økonomi til å holde en velfortjent sommerferie.

Fordeler med å samle dyre smålån

Hvis du søker om å søke lån, kan du ofte fort merke flere fordeler. Først og fremst vil et samlelån gi deg en større økonomisk oversikt, og det eneste du behøver å forholde deg til er kun ett lån. Avdragene blir dermed mye mer håndgripelige, siden du bare trenger å bekymre deg for ett lån.

Det er både dyrt og tungvint å betale renter og gebyrer på flere lån fra forskjellige långivere. Hvis du velger å samle dyre lån, slipper du å betale de ulike låneutgiftene og gebyrene som hører til hvert enkelt lån, og du behøver kun å fokusere på ett samlet lånebeløp. Ofte vil det totale lånet være høyere enn det du allerede har, men det skal du egentlig ikke bekymre deg så mye om. For det første kan du som regel få en lavere rente på lånet for du lånebeløpet er større, og du betaler derfor mindre per måned totalt sett. Derfor er det som oftest en god idé å samle dyre smålån til ett større lån.