Elektrisk oppvarming på terrassen er økonomisk og miljøvennlig

Foto: Partnertekst.dk

De aller fleste nordmenn er med rette opptatt av strømprisen. Mange norske boliger varmes opp med elektrisk strøm, enten via panelovner, varmepumpe eller andre systemer.

Artikkelen er skrevet av Partnertekst

Samtidig er det viktig å ha i bakhodet at strømprisen også til tider har vært svart lav i Norge. Noen dager i november 2020 var for eksempel selve strømmen tilnærmet gratis i store deler av Norge. Norsk strøm produseres dessuten i stor grad på en miljøvennlig måte. Det er ikke minst relevant i forbindelse med elektriske terrassevarmere.

Selv en kraftig terrassevarmer bruker relativt lite strøm

Det er fullt mulig å velge mellom gass og elektrisitet når det gjelder terrassevarmere. Mange kvalitetsleverandører, som for eksempel Solamagic, har valgt å gå for utelukkende elektriske alternativer. De begrunner også påstanden om at varmelampen fra Solamagic er både effektiv, miljøvennlig og økonomisk med valget å bruke strøm istedenfor gass.

Det finnes mange måter å sammenligne og visualisere strømforbruk på, men for en nordmann er det kanskje mest relevant å bruke panelovner som eksempel. En tradisjonell panelovn, som er tiltenkt et litt større rom, har vanligvis et forbruk på mellom 1000 og 1400 W. Det finnes selvfølgelig også panelovner med enda høyere forbruk.

Det er tilfeldigvis også 1400 W som er effekten til den mest kompakte terrassevarmeren fra Solamagic, samtidig som de aller største har en effekt på 2500 W. Det betyr igjen at en terrassevarmer vil bruke omtrent like mye energi som en panelovn – samtidig som terrassevarmeren selvfølgelig benyttes i hva som sammenlignet med panelovnen må kategoriseres som svært begrenset tid.

Norsk strøm er miljøvennlig

En meget stor andel av det norske strømforbruket dekkes av vannkraft. Det betyr selvfølgelig ikke at vi nordmenn skal sløse med strømmen, og det er alltid fornuftig å for eksempel erstatte panelovner med varmepumpe, men det er godt å vite at strømmen som terrassevarmeren benytter er produsert på en klimavennlig måte.