Dette må du vite om Litecoin

litecoin Litecoin. Foto: Pixabay.

Litecoin (LTC) er en kryptovaluta som ble etablert av Charlie Lee (en tidligere Google ansatt) i 2011. Litecoin er den eldste av altcoin-valutaene, og Litecoin bruker blockchain teknologi og er basert på Bitcoins opprinnelige kode og har mange likhetstrekk med Bitcoin. Mange vurderer Litecoin som sølv og Bitcoin som gull.

Litecoin ble designet for mindre transaksjoner til hverdagslig bruk, mens Bitcoin brukes til oppbevaring av verdier over tid. Både Litecoin og Bitcoin har begrenset antall mynter. Bitcoin er begrenset til 21 millioner, mens Litecoin er begrenset til 84 millioner, altså 4 ganger så mye som Bitcoin.

Med Bitcoin tar det 10 minutter for hver nye blokk å genereres og legges til kjeden. Charlie Lee delte dette tidsintervallet i fire og skrev inn en blokk-tid på 2,5 minutter for Litecoin. Når det tar mindre tid å lage og bekrefte nye blokker til kjeden blir også transaksjonshastigheten mye bedre. Bitcoin kan håndtere 7 transaksjoner per sekund, Litecoin ligger derimot på 56, det betyr også en raskere mining prosess. Dette betyr også raskere og billigere transaksjoner av mindre størrelse.

Litecoin kan benyttes til transaksjoner mellom både personer og bedrifter. En offentlig regnskapsbok registrerer alle transaksjoner og muliggjør et desentralisert betalingssystem uten påvirkning av myndigheter.

Når du handler med Litecoin kryptovaluta, trenger du ikke en kryptovaluta wallet. Det betyr at du ikke trenger å vente på godkjennelse fra en markedsplass, ingen bekymringer for  wallet sikkerhet, og ingen gebyrer dersom du ønsker å ta ut pengene. Litecoin fastsetter kursen (verdien) mot amerikanske dollar.