De enkleste sparetipsene

Illustrasjonsbilde: Pixabay

Penger er for mange av oss en evig bekymring, som nok for de fleste av oss aldri stopper helt.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

For de fleste handler det ikke alltid nødvendigvis om at man ikke har penger, eller at man går i underskudd hver måned, men det er små hverdagsting som gjør at vi ikke greier å spare, vi har dyre vaner eller vi går og drømmer om noe vi ikke har råd til. 

Det er lett å si at man bare skal slutte å handle, slutte å gjøre unødvendige ting, men man skal jo også ha noen gleder i hverdagen, og det er ofte ting man trenger. Heldigvis er det små, enkle ting du kan gjøre for å spare det lille ekstra. Vi gir deg derfor de enkleste sparetipsene i denne artikkelen.

Se etter de beste tilbudene

Kanskje du går i en butikk og ser noe du ønsker deg, eller er det kanskje noe du har gått og drømt om? Ofte er det sånn at det er penger å spare på å sjekke om det er prisforskjeller i ulike butikker. Ofte er det billigere å kjøpe ting via nettet, i butikker som for eksempel Coolshop som ofte har gode priser på en rekke ting. Det finnes dessuten prissammenligningssider på nett, som lar deg sammenligne ulike butikkers priser. 

Sjekk hva du bruker penger på

Det enkleste for mange er kanskje å gå gjennom nettbanken og se hva man har brukt penger på den siste måneden. Det kan jo være du oppdager at du har betalt for et abonnement du ikke har brukt på et år, eller at du har en tendens til å kjøpe deg brus fra 7/11 istedenfor på butikken. Kioskene er kanskje bekvemt tilgjengelige, men det koster altså ekstra. Ved å få en oversikt over hvor pengene har gått, er det enklere for alle å se hvor man kan kutte ned.

Sjekk bankens tjenester

En del banker har i dag ulike sparemuligheter hvor en ikke aktivt behøver å legge av penger for å spare. Noen har for eksempel et autotrekk hvor man trekker for eksempel 10 kr hver gang man bruker kortet sitt. Sjekk derfor med din nettbank om din bank tilbyr noen lignende tjenester. På den måten vil du i løpet av en måned kunne «sette penger på bok» uten engang å merke det selv. 

En rekke småting i hverdagen kan gi store forbedringer i ens egen økonomi. Ved å bruke litt tid på å undersøke muligheter og eget forbruk, vil man raskt kunne få en bedre økonomi.