Bruk en forbrukslån kalkulator

I dag er det stor konkurranse i markedet for forbrukslån, smålån og mikrolån. Dette er gode nyheter for deg som lånekunde, her kan du spare mye penger på å sammenligne lån med en forbrukslån kalkulator. Ved bruk av en forbrukslån kalkulator kan du enkelt spore opp det beste og billigste forbrukslånet for deg og din økonomi.

 

Hva er en forbrukslån kalkulator?

 

I dagens digitale samfunn florerer det av tilbud på nett for deg som trenger å få litt mer ut av din økonomi, og samtidig få en bedre oversikt over hva slags lån samt hva pris på lånet kan være. Her kan du være trygg på at de fleste låntilbydere har en kalkulator på sin nettside.

 

En forbrukslån kalkulator er et fantastisk verktøy du kan benytte for å skaffe deg oversikt over hvor mye et forbrukslån vil koste deg månedlig. I tillegg kan du sjekke hva lånet vil koste deg for hele låneperioden. Forbrukslån kalkulatoren er som regel en enkel kalkulator som bidrar til at du kan regne ut månedspris til en aktuell rente samt totalkostnaden.

 

Her kan du legge inn ditt ønskede lånebeløp og nedbetalingstid. Dersom din bank eller låntilbyder tilbyr en mer avansert lånekalkulator kan du sannsynligvis legge inn renter og gebyr også. Prøv å finne en kalkulator som har mulighet til å gi deg tilgang til å endre så mange parametere som overhode mulig.

 

Med en forbrukslån kalkulator kan du veldig raskt se forskjellen mellom den nominelle renten og den effektive renten, og hvor stor denne kan bli.

 

Bruk en forbrukslån kalkulator allerede før du søker

 

Det er visse ting som bør gjøres før du søker om et forbrukslån, blant annet disse punktene:

 

  • Husk at de viktigste beslutningene må tas før allerede før du søker om lånet. Se for deg at du står midt i søknadsprosessen, og du får svar på om du får innvilget lån eller ikke, da kan det være svært pirrende å akseptere tilbudet uten å beregne om dette tilbudet passer bra for din økonomi. Derfor er det viktig å budsjettere på forhånd.

 

  • Et budsjett kan lages på mange måter, hvor noen helt sikkert blir mer komplisert enn andre. Et godt tips er å bruke Excel regneark som et verktøy for å sette opp budsjettet ditt. Det funker imidlertid like bra med penn og papir. Det viktigste er uansett at du er nøyaktig og bruker den tiden det tar.

 

  • Skulle du regne feil på budsjettet vil budsjettet bli helt ubetydelig og du havner raskt på ville veier. Med et nøyaktig budsjett kan du se om du bør ta opp lån eller ikke.

 

  • Forbrukslånet du tar opp kan du bruke på akkurat det du selv ønsker. Et bruksområde er ofte personlig forbruk, gaver og tjenester med mer. Et alternativ kan også være refinansiering, noe som vil si at du tar opp et nytt lån for å finansiere gammel gjeld.

 

  • Blant klassiske gjeldstyper for refinansiering, finner vi smålån og kredittkort. Å refinansiere er en produktiv måte å bruke forbrukslån på, dette skyldes at du kan redusere kostnadene dine på ganske kort tid. Du vil dessuten få et bedre økonomisk spillerom ved å redusere kostnadene dine.

 

  • Husk at det utgjør en stor forskjell for din privatøkonomi å ta opp et lån, og refinansiere eksisterende gjeld. Privatøkonomien strammes til når du tar opp et nytt lån, og din månedlige inntekt vil bli bundet opp i større grad. En refinansiering vil åpne opp gjøre mer av din månedlige inntekt tilgjengelig. Dette er to motsigelser.