Beste kryptovaluta børs – Full oversikt over kryptobørser

Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Skal du kjøpe kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum eller Dogecoin, er det enklest å gjøre det via en Kryptovaluta børs. En kryptobørs er raskt forklart et nettsted hvor du kan kjøpe og selge kryptovaluta med vanlig valuta som norske kroner.

Ettersom interessen for krypto har skutt i været har også antall børser økt vesentlig de siste årene. Det er derimot ikke alle aktørene som er like seriøse.

Her finner du en oversikt over de antatt beste og mest pålitelige aktørene. Vi gir også tips til hva du bør vurdere for å finne este kryptovaluta børs for dine behov. 

Kjennetegn av en god kryptovaluta børs

✔ Et godt utvalg

✔ Lave gebyrer

✔ Et oversiktlig og enkelt brukergrensesnitt

✔ Flere investeringsmuligheter

✔ Innovative analyseverktøy og funksjoner

✔ Gjennomgående sikkerhetsprosedyrer

Kjøp kryptovaluta hos eToro

Hva er en kryptovaluta børs?

En kryptobørs er et nettsted hvor du kan kjøpe og selge kryptovaluta. Det er også kjent som en handelsplattform eller en nettmegler, og disse plattformene kommer i flere varianter. Forskjellene er også vesentlige. Noen tilbyr utelukkende handel i krypto, mens andre også tilbyr aksjer, fond, råvarer og øvrige finansielle aktiva.

I tillegg er det noen aktører som kun er forbeholdt tradere og spekulanter, mens andre langsiktige investorer. Det er også betydelige forskjeller på hvilke verktøy og funksjoner som tilbys.  

Til tross for de mange forskjellene er alle plattformer som tilbyr kryptohandel, kategorisert som en kryptovaluta børs.

Hvordan fungerer en kryptobørs?

Måten disse børsene fungerer på er også ulik, men hovedprinsippet er det samme. Du er for eksempel nødt til å registrere konto for å deretter gjøre et innskudd. Det er først nå du får tilgang til selve markedsplassen. Det som skjer da er at du blar gjennom sortimentet og velger kryptovalutaen du ønsker å kjøpe – og det er her hovedforskjellen ligger.  

Når du kjøper kryptovaluta på børs gjøres det enten med eller uten meglere. Handler du med en megler kjøper du dirkete av børsen og må betale en form for megleravgift (kurtasje og/eller spredning). Handler du uten meglere, handler du direkte med en annen person.

Kjøp kryptovaluta hos eToro

De 6 beste kryptovaluta børs 

Her ser du hvilke plattformer som er de beste å kjøpe kryptovaluta fra. De er nøye vurdert og håndplukket av våre eksperter, som har lang erfaring og mye ekspertise når det kommer til kryptovalutahandel. Det som gjør at disse stikker seg ut fra resten, er at de skårer høyt på sikkerhet, utvalg, gebyrer, og ikke minst brukervennlighet.  

eToro – Verden største sosiale handelsplattform 

eToro er verdens største sosiale handelsplattform med over 20 millioner brukere. Det som skiller eToro fra øvrige kryptobørser er at de har et gigantisk utvalg, flere innovative- og banebrytende funksjoner, samt lave gebyrer. De er også godt egnet for «alle», både aktive tradere og langsiktige investorer. 

Crypto.com – Verdens raskeste voksende kryptoapp

Crypto.com er en av de mest populære kryptovaluta plattformene på markedet. De har et gigantisk utvalg av kryptovaluta og svært konkurransedyktige priser. De har også verdens raskeste voksende kryptoapp.

Skilling – Toppmoderne CFD-plattform

Skilling er en CFD-plattform forbeholdt aktive tradere og spekulanter. Det Skilling utmerker seg for er sitt enorme utvalg, enkle brukergrensesnitt og lave gebyrer. De er også regulert av pålitelige byråer. 

PancakeSwap – Verdens største desentraliserte kryptobørs

PancakeSwap er en den største desentraliserte kryptobørsen målt i handelsvolum. Det at børsen er desentralisert, vil si at den ikke er eid eller kontrollert av et bestemt selskap. Her handler du direkte med andre personer, uten å gå via et mellomledd. Det som gjør PancakeSwap unik er at det er en av få aktører som tilbyr den innovative kryptovalutaen LuckyBlock. LuckyBlock er ifølge eksperter den mest lovende kryptoen på markedet for tiden. 

Libertex – Prisvinnende aktør

Libertex er en prisvinnende CFD-plattform med over 20 års erfaring. De er anerkjent for sine innovative og brukervennlige funksjoner, og har ellers et godt utvalg og nokså lave gebyrer. 

Capital.com – Innovative tradingplattform

Capital er en unik CFD-aktør, da det er verdens første AI-dreven handelsplattform. Det betyr at den bruker algoritmer til å gjenkjenne dine handelsmønster for å dermed forstå potensielt gunstige handler. Plattformen er skreddersydd for aktive tradere med høyere risikotoleranse. 

Velg en kryptovaluta børs som passer for deg

Det som er beste kryptovaluta børs for en annen, trenger ikke nødvendigvis å være best for deg. Vurder hva dine behov, krav, mål og strategi er, og velg deretter. Selvsagt er det visse ting som er viktig hos en børs uavhengig av dine mål, men til syvende og sist er du selv som må vurdere hva som passer deg best.

Her er faktorer du bør vurdere for å finne en kryptobørs tilpasset deg:

 •       Utvalg: Viktigst av alt må børsen du velger ha kryptoen(ene) du ønsker å kjøpe i sitt sortiment. Et godt utvalg er naturligvis svært fordelaktig, særlig fordi det gjør det enklere å spre risiko.
 •       Gebyrer: Unngå plattformer som spiser opp avkastningen din. Desto mindre utgifter, jo mer penger sitter du igjen med.
 •       Pålitelighet og rykte: Plattformer med en betydelig brukermasse er ofte mer pålitelig enn de med mindre brukermasse. Vurder også omdømmet og ryktet. Hva sier eksisterende kunder?
 •       Reguleringer og sikkerhet: Naturligvis et viktig punkt. Velg kun børser med gjennomgående sikkerhetsprosedyrer.
 •       Egen Investeringsstrategi og mål: Velg en plattform tilpasset din strategi og dine mål. Skal du investere på lang sikt, er det lite nyttig med en CFD-plattform tilpasset aktive spekulanter.
 •       Verktøy og funksjoner: Hvilke vertkøy og funksjoner er nødvendig for deg? Er du nybegynner kan «Copytrading»-plattformer være et godt valg, men dersom du skal trade på egen hånd er det mer nyttig med funksjoner som «stop-loss» og «take-profit».

Hvordan komme i gang på en kryp artikkelen om kryptovaluta børs hertovaluta børs

Det er svært enkelt å komme i gang på en Norsk kryptovaluta børs, også utalandske. Du trenger bare:

1) Opprette konto

2) Verifisere profil og gjøre et innskudd

3) Velge krypto og kjøp! 

Kjøp kryptovaluta hos eToro

Steg 1: Opprett en konto 

For å opprette konto besøker du hjemmesiden til børsen du ønsker å bruke. Der klikker du på registreringsknappen. Deretter skriver du inn påkrevd informasjon. 

Steg 2: Verifiser og gjør innskudd

Verifiser deg ved å sende kopi av ID-kort, enten pass eller førerkortet og gjør et innskudd ved å klikke på «sett inn penger». Normalt må du minimum sette inn 50 dollar. Betalingsmetoder du kan bruke er kort, bank og digitale løsninger som paypal. 

Steg 3: Velg kryptovaluta og start investeringen 

For å kjøpe går du til markedsplassen og blar gjennom sortimentet. Vet du hvilken krypto du skal kjøpe, kan du søke direkte i søkefeltet. 

Når du har funnet kryptoen, klikker du bare på den og velger beløpet du vil kjøp for. Klikk så på «åpne handel». Slik kjøper du kryptovaluta! 

Kjøp kryptovaluta hos eToro

Gebyrer på en kryptovaluta børs

Å handle på en Børs kryptovaluta er ikke gratis. Typiske gebyrer du blir belastet med er;

1) Kurtasje – En form for megleravgift

2) Spredning – Er en avgift som ofte belastes når du kjøper CFD. Det er forskjellen mellom kjøp- og salgsprisen.  

3) Inaktivitetsgebyr – Logger du ikke inn på kontoen etter en bestemt periode, ofte et år eller 6 måneder, blir du belastet med et lite gebyr.

4) Natte- og helgegebyr: En avgift meglere skal ha for å beholde posisjonen din over natten.

5) Innskudd og uttak: Det kan hende at du blir belastet når du setter inn og/eller tar ut penger. 

Funksjoner på en kryptovaluta børs

Funksjonsrike kryptobørser er de mest populære, rett og slett fordi dem tilbyr flere måter å handle på, samt at de i større grad hjelper til med å oppnå avkastning og samtidig redusere risiko:

 •       Stop loss og take profit – Er funksjoner som automatisk stenger handlene etter et bestemt beløp for å sikre gevinster og forhindre brutale tap.
 •       Gearing og shorting – Førstnevnte er en måte å låne penger fra megleren og på den måten oppnå større gevinster dersom markedet beveger seg i «riktig retning». Sistnevnte er en måte å spekulere og tjene penger på et fallende marked.
 •       CFD – CFD er en kontrakt som lar deg følge prisen til et underliggende instrument. Kjøper du en CFD eier du ikke kryptoen du kjøper, men følger bare prisen.
 •       Kopihandel – Er du nybegynner kan copytrading være et uvurderlig verktøy. Det er en måte å automatisk kopiere handlene til profesjonelle tradere.
 •       Analyseverktøy – Grafer over kursutviklingen og øvrige analyseverktøy er alltids nyttige. 

Kjøp kryptovaluta hos Capital

Oppsummering – Hvilke kryptovaluta børs skal du velge?

Kryptovaluta øker stadig i popularitet og av den grunn florerer det av kryptobørser som tilbyr kjøp og salg av kryptovaluta. Men hvilken kryptovaluta børs skal du egentlig velge?

Valget bør selvsagt baseres på egne preferanser, men nå er det riktignok flere faktorer som sier noe om hvor god en børs faktisk er. Både sikkerhet, gebyrer, utvalg og antall verktøyer og funksjoner vil ha mye å si for hvordan investeringen/tradingen utarter seg.

Basert på disse faktorene er det børsene eToro, Crypto.com, Skilling, Pancakeswap, Capital og Libertex våre eksperter anbefaler, der eToro er foreløpig ener. Dette fordi det er en allsidig plattform velegnet for alle erfaringsnivå og strategier. 

Kjøp kryptovaluta hos Skilling

Ofte stilte spørsmål

Hva er en kryptovaluta børs? 

Det er en nettbasert handelsplattform hvor du kan kjøpe og selge kryptovaluta. 

Finnes det norsk kryptovaluta børs? 

Ja, det finnes flere norske kryptobørser. 

Hva er den beste kryptovaluta børs? 

Du må selv vurdere hvilken børs som passer deg best, men basert på faktorene sikkerhet, utvalg, gebyrer og brukervennlighet er eToro, Skilling, Capital og Libertex gode alternativer. 

Hvilke gebyrer må jeg betale på en kryptovaluta børs? 

Du må som regel betale for kurtasje, spredning, ved innskudd- og/eller uttak, samt for inaktivitet.