Dette er fordelene med å kjøpe dekk og bildeler på nett

Har du noen gang vurdert å handle dekk og bildeler på nettet? Hvis du er i tvil, sjekk ut alle fordelene her.

Ny teknologi kombinert med en stadig travlere hverdag har gjort at flere og flere handler ting de trenger på nettet.

Artikkelen er produsert av Dekkonline.com

Nordmenn har i lang tid shoppet på nettet, både i norske og utenlandske butikker, men nå ser det ikke ut til at det er noen grense for hva det er mulig å kjøpe.

Mens netthandelen tidligere først og fremst var konsentrert rundt mote og teknologi, kan man nå til og med handle dekk og bildeler på nettet.

Mellom jobb, henting på SFO og trening er det godt å spare tid på fysisk shopping, og heller bestille det man trenger via nettet.

I tillegg til at man sparer massevis av tid, sparer man gjerne også mange kroner på å bestille via nettet. Det er dessuten blitt enklere enn noensinne å handle dekk og andre bildeler på nettet.

Flere av nettbutikkene, som for eksempel tirendo.no, tilbyr en dekk-kalkulator som gjør det svært lett å finne dekk som passer til akkurat DIN bil.

Bytt dekk i tide

Svært mange gruer seg til å handle nye dekk, både fordi det er tidkrevende, dyrt og fordi det kan være vanskelig å orientere seg i den store jungelen av ulike dekktyper.

Det er imidlertid svært viktig å bytte dekk jevnlig for å sikre tilstrekkelig veigrep. Minstekravet for mønsterdybde i Norge er på 1,6 mm for sommerdekk og 3 mm på vinterdekk.

Ekspertene anbefaler imidlertid at man bytter dekkene før de er slitt ned til dette minstekravet. Ved normal kjørelengde holder et sett med dekk normalt i tre sesonger, men dette varierer selvfølgelig mye.

Ved normal kjørelengde holder et sett med dekk normalt i tre sesonger.

Derfor er det svært viktig å passe på at dekkene er tilfredsstillende, og bytte dem så snart det er nødvendig.

Når det er på tide å erstatte dekkene er det mange som drar til en dekkforhandler eller verksted i den tro at de som jobber der tilbyr de beste dekkene for din bil.

Mange gruer seg til å kjøpe dekk på nettet, men det er det ingen grunn til.

Kjøpe dekk hos en lokal forhandler

Når det er behov for å handle nye dekk har man i praksis to valg; man kan handle hos en lokal forhandler, eller man kan bestille via nettet.

Her er det mange faktorer som spiller inn, blant annet pris, utvalg og sikkerhet.

De fleste med lite peiling på bil føler seg tryggere hos en dekkforhandler som kan fortelle dem nøyaktig hva slags dekk de trenger. Her er det imidlertid enkelt å gå i fellen, ettersom små dekkforhandlere selvsagt ønsker å selge dekk de får best fortjeneste på.

Hos en stor dekkforhandler på nettet slipper man dette.

Hvis man tenker seg litt om er det dessuten ganske innlysende at en liten dekkforhandler ikke kan lagerføre et særlig omfattende dekkutvalg, slik at man gjerne blir presset til å kjøpe dekk som ikke passer akkurat til de behovene man har.

Samtidig har dekk en utløpsdato. Gummisammensetningen i dekkene foreldes nemlig, selv når de ikke brukes. Dekkforhandlere med lav omsetning er derfor interesserte i å bli kvitt dekk som holder på å gå ut på dato, og du kan ende opp med dekk som allerede er svekket ved innkjøp.

Sist men ikke minst er prisene naturlig nok ekstra høye hos små forhandlere.

Kjøpe dekk via nettet

Ved å kjøpe dekk på nettet får du et bredt utvalg, rimelige priser og garantert nye dekk.

Ved å kjøpe dekk på nettet i stedet får du et bredere utvalg, rimelige priser og garantert nye dekk.

Mange tror det er vanskelig å bestille dekk på nettet, men slik er det slett ikke.

De fleste nettbutikker tilbyr såkalte dekk-kalkulatorer som hjelper deg med å finne frem til riktig dekk for din bil. Du legger enkelt inn de aktuelle dimensjonene og andre faktorer, og du får listet opp en rekke alternativer som passer for din bil.

Du kan deretter sortere dekkene etter pris eller merke, og du får på denne måten mye bedre oversikt enn om du kjøper dekk hos en fysisk forhandler.

De fleste nettbutikker tilbyr dessuten gratis frakt, og generelt sett langt lavere priser enn det tradisjonelle dekkforhandlere kan skilte med.

Du trenger heller ikke å være bekymret for sikkerheten – de fleste nettbutikker benytter den nyeste krypteringsteknologien slik at alle personopplysninger er helt trygge.