3 gode grunner til å handle med kredittkort

Illustrasjonsfoto: Karolina Grabowska/ Pexels.com

Årets høysesong for kredittkort er her – Black Week, Black Friday, julegavehandel og romjulssalg gjør at netthandelen øker i november og desember.

Artikkelen er skrevet av Britt Pedersen

Forbrukerrådet anbefaler at man betaler med kredittkort for bedre sikkerhet da du kan kreve pengene refundert av kredittyter, men det finnes flere andre gode grunner til å betale med kredittkort.

Finn kredittkort her – stor guide til beste kredittkort 

3 grunner til å bruke kredittkort

  1. Du er beskyttet mot konkurs og svindel – Betal med kredittkort og du er beskyttet av finansavtaleloven. Denne sier at du kan kreve tilbake penger fra kredittgiver i tilfeller der du blir svindlet eller nettbutikken går konkurs. Bankklagenemnda har slått fast at man har rett til å få utbetalt hele kjøpesummen etter konkurser der betalte varer aldri mottas om man har betalt med kredittkort.
  2. Du kan få rabatt og bonus –  de fleste kredittkort har en eller flere rabatter og bonusordninger knyttet til seg. Hvorfor ikke passe på å spare så mye penger du kan bare ved å velge kredittkort med rabatt som betalingsmetode.
  3. Kredittkort er et rentefritt lån – De fleste kredittkort har en rentefri periode på opptil 50 dager. Du rekker å få hjem det du kjøper og kan reklamere varer om du ikke er fornøyd uten å tømme sparekontoen. 

Tenk på at kredittkort er et lån

Betaler du i tide er kredittkortet ofte et rentefritt lån. Det kan også gi deg bedre oversikt over hva du bruker penger på. Om du derimot utsetter betalingen kan kjøp gjort med kredittkort fort bli mye dyrere en de var i utgangspunktet. 

Selv om man kan spare mange penger på salg og nedsatte priser så er det viktig å alltid tenke igjennom hva man bruker penger på og unngå spontane kjøp. Dette er spesielt viktig om du betaler med kredittkort da dette kan bli dyrt om du ikke betaler ned innen forfallsdato.