Vilkår for lån på nettet

Det er alltid noen vilkår man skal oppfylle for å kunne få lov til å låne penger på nettet. Her får du vite hvilke. Foto: Pixabay

Nå for tiden finnes det så mange lån på nettet som påstår å tilby det beste og det billigste at det kan være utrolig vanskelig å vite hva man skal se etter hvis man er på jakt etter et online lån. For hvilke vilkår er det som egentlig gjelder? Her får du vite alt om vilkår om lån på nettet.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize for Admill

Hva er online lån

Først og fremst er det greit å vite hva online lån egentlig er.

Som navnet insinuerer, er online lån en type lån som utelukkende eksisterer på nettet. Det vil si at de fleste prosessene knyttet til lånet i stor grad er automatiserte.

Dette gjelder i forhold til lånesøknad, den obligatoriske kredittsjekken og en eventuell signering av en låneavtale med BankID.

Se billige lån og sammenlign lån på nettet.

Onlinelån er det man kaller lån uten sikkerhet.

Når man låner penger uten sikkerhet, er det ikke utrygt som man kanskje kan komme til å tro, det betyr rett og slett bare at banken eller lånestedet ikke krever å ta pant i eiendom eller verdier som sikkerhet for lånet.

Hvis du låner penger i en fysisk bank, vil banken ofte kreve sikkerhet for lånet.

Det som kan være ulempen hvis man låner penger uten sikkerhet, er at sikkerheten blir kompensert for med å ta høyere renter og gebyrer av onlinebanker og lånesteder.

Fordelen med lån uten sikkerhet er at man ikke trenger å oppgi hva lånet skal brukes til.

Ofte når man tar opp et forbrukslån i banken skal man nemlig fortelle hva pengene skal brukes på.

Hvis du har bruk for en ferie, eller nytt kjøkken, så kan du f.eks. låne 150.000 kr, med nedbetaling over 6 år og rente på 13.4 %. Dette vil gi kostnader på 64.361 kr. Altså en total tilbakebetaling på 214.361 kr.

Hvilke vilkår gjelder for online lån?

Det er alltid noen vilkår man skal oppfylle for å kunne få lov til å låne penger på nettet.

Dette er vilkår som ofte kan være litt forskjellige fra lånested til lånested.

Det er allikevel noen hovedregler du kan huske på som gjelder for de aller fleste lånesteder.

Mange av disse er verdt å merke seg, hvis man gjerne vil låne penger på nettet.

Det er først og fremst en aldersgrense man skal oppfylle for å kunne bli godkjent til et lån på nettet. Denne aldersgrensen er ofte høyere enn myndighetsalder og gjerne 25 år.

Dette er fordi det ikke er lov til å markedsføre lån til unge i Norge, derfor opererer man med forholdsvis høye aldersgrenser.

Det er heller ikke mulig å få lån hvis man ikke er norsk statsborger og har hatt folkeregistrert adresse i Norge i et bestemt antall år.

Det er også et krav om at man skal ha en inntekt som passer til å skulle betjene den størrelsen lån man søker om. Dette kravet kommer an på hvor mye du ønsker å låne og over hvor lang tid.

Det er også verdt å merke seg at det ikke er lov til å låne ut penger til folk som har betalingsanmerkning. Det er derfor ikke mulig å låne penger hvis man har dette.

Det er som utgangspunkt alltid lurt å tenke seg godt om før man tar opp et lån, enten om det er i en fysisk bank eller på nettet.