Slik investerer du i kryptovaluta

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Det er en økende interesse for kryptovaluta for tiden, og det er mange som ønsker mer informasjon om hvordan de kan investere i det.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Kryptovalutatrenden får mye dekning i media, og man kan blant annet lese om kjendiser som interesserer seg for Bitcoin, bedrifter som tilbyr krypto som betalingsmulighet, og ikke minst suksesshistorier fra «vanlige» mennesker som har tjent stort på investeringene sine.

Å kjøpe kryptovaluta er ikke vanskelig, men det krever et stykke forarbeid for å være sikker på at du kjøper på tryggest mulig måte, og at du er godt informert om de ulike investeringsobjektene. La oss se på hva du bør gjøre før du investerer i kryptovaluta, og hvordan du kjøper dem på enklest og tryggest måte.

Undersøk valutaene

Kryptovaluta er ikke som vanlig valuta. Noen er kanskje vant med å invester i Forex, altså Foreign Exchange, men dette er altså ikke det samme som å for eksempel invester i Bitcoin eller Ethereum. Kryptovaluta finnes for det første kun online, og er desentralisert, som betyr at de ikke reguleres av et finansielt institutt eller en nasjonal bank.

Videre finnes det teknologi bak som endrer måten transaksjoner vises. Bitcoin opererer med Blockchain teknologi. Disse investeringsobjektene lagres i en helt egen wallet, som enten kan være hot eller cold. Dette beskriver om den er online eller offline. Sistnevnte er det tryggeste alternativet, ettersom den ikke kan hackes eller nåes av andre på nett. Du kan lære masse om kryptovaluta online, for eksempel hos Coinjournal som tilbyr god informasjon om investering i krypto.

Slik kjøper du

Du kjøper kryptovaluta på nett, og det er som sagt ikke noe vanskelig eller mystisk rundt det. Hvis du har investert i andre finansielle instrument tidligere, så er sjansen stor for at du vil kjenne deg igjen i denne prosessen. Det finnes en rekke nettsider som selger krypto, og her gjelder det å sette seg inn i hvilke sider som er gode og trygge.

Dette kan du finne ut ved å søke på nett, lese guider og oppsøke andres tilbakemeldinger. Når du har finnet en side er det på tide å lege en profil og sette inn det beløpet du ønsker å investere for. Deretter finner du frem til kryptovalutaen du vil kjøpe, velger den og gjennomfører transaksjonen. Du kan nå følge med på nettsiden for å se hvordan det går med investeringen din.

Det er med andre ord enkelt og greit å kjøpe kryptovaluta, men det er undersøkelsene i forkant som kommer til å utgjøre en forskjell når det kommer til avkastningen.