Matbutikk vil hente panten hjemme til deg

Nordmenn panter årlig over 970 millioner flasker og bokser. Nå kan du slippe å gjøre det selv. Illustrasjonsbilde: Pixabay

Er du en av dem som venter i det lengste med å pante, slik at det hoper seg opp med tomflasker i boligen? Nå kan panten bli hentet hjemme hos deg, forutsatt at du handler dagligvarene på Kolonial.no og at de leverer der du bor.

Dagligvareselskapet Kolonial.no lanserer i dag en ny ordning der de henter pant hjemme hos folk, ifølge en melding fra Infinitum.

randihaavikvarberg

Informasjons- og markedsdirektør Randi Haavik Varberg i Infinitum. Foto: Infinitum

– Vi håper dette vil bidra til å gjøre hverdagen enda enklere for folk som allerede handler matvarer på nett, sier informasjons- og markedsdirektør Randi Haavik Varberg i Infinitum.

Kolonial.no har inngått et samarbeid med Infinitum (tidligere Norsk Resirk), som eier og drifter pantesystemet i Norge.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Slik fungerer det

Sammen har disse selskapene utviklet spesialtilpassede panteposer. Disse må du kjøpe, og prisen er 12 kroner for fem store poser.

Når du har fylt opp posene, tar sjåførene til Kolonial.no med seg panten når de leverer matvarer på døra til kundene.

Pantepengene får du igjen som fratrekk på neste handel.

– Det er flott å se at Kolonial.no går foran som den første matbutikken på nett som samler inn pant hjemme hos kundene sine. Jeg håper flere følger etter. Når folk får levert mat på døren, er det både praktisk og miljøvennlig å få hentet panten samtidig, sier Varberg.

Les også:Svenske butikker kan nekte deg å betale med kontanter

Etterspurt av kundene

Idéen ble til for et års tid siden, da flere kunder av Kolonial.no startet å etterspørre en løsning for hjemmehenting av pant.

– Vi syntes det var en god idé. For mange er jo målet med å bruke en matbutikk på nett å gjøre hverdagen litt enklere, sier Tor Erik Aag, kommersiell direktør i Kolonial.no.

Deretter begynte selskapet i det stille å utvikle en prøveordning for henting av pant.

– Vi fikk utrolig gode tilbakemeldinger fra de kundene som visste om denne muligheten. Potensialet er stort, så nå lanserer vi en fullskala panteordning i samarbeid med Infinitum, sier Aag.

Les også:Dette ville bensin og diesel kostet dersom oljeprisen falt til null

Marked.no har hatt ordningen en stund allerede

Konkurrenten Marked.no har lenge hatt en panteordning. I salgsvilkårene deres står følgende:

«Alt du behøver å gjøre er å legge de tomme flaskene og boksene i en marked.no plastpose, knyte igjen posen med en dobbeltknute, ha de klare til avhenting ved hoveddøren og levere den til oss neste gang du mottar dagligvarene dine. Sjåføren teller ikke opp panten hos deg, men tar posene med pant tilbake til vårt lager, hvor vi teller opp panten og setter pengene inn på din konto, slik at du får pengene tilbake neste gang du handler hos oss.»

Hos Marked.no er det også mulig å gi panten til ditt lokale idrettslag. Du må da i så fall gi beskjed om hvilket idrettslag du ønsker å donere panten til, så setter Marked.no pengene inn på kontoen deres. Dette gjelder kun idrettslag som er registrert kunde hos matbutikken.