Kan man angre på boligkjøpet?

Kan man angre på boligkjøpet? Illustrasjonsfoto: Pixabay

Det å kjøpe en ny bolig involverer mange livsomveltende følelser, men det er faktisk også noen som angrer på boligkjøpet, kort tid etter at budrunden er vunnet. Hva kan man gjøre da?

Artikkelen er skrevet av WeDigitize for nettsiden Eiendomsrettadvokater.no

Kan man egentlig angre på et boligkjøp, og hva er reglene hvis man angrer på å ha kjøpt det som skulle være drømmeboligen?

Når man kjøpet noe i butikk eller på nettet har man en angrefrist.

Denne fristen gjelder som regel for 14 dager, hvor man har mulighet for å levere varen tilbake, hvis den ikke lever opp til forventningene.

Dette gjelder de aller fleste kjøp, men det mange ikke tenker over, er hva som skjer hvis man kjøper en større ting som bolig og bil og angrer kort tid etterpå.

De aller fleste drømmer om å finne den perfekte drømmeboligen som man skal bo i resten av livet, men for noen blir drømmen fort et mareritt.

Drømmeboligen var ikke drømmeboligen allikevel

Kanskje var det ikke drømmeboligen allikevel. Kanskje oppdaget man detaljer som ikke var inkludert i prospektet og kanskje er det til og med skader og mangler som ikke er blitt opplyst som gjør at man kommer til å angre på boligkjøpet.

Hva gjør man i disse tilfellene og hvordan går man frem hvis man vil angre på kjøpet?

Les mer om å angre på boligkjøpet og hva man skal gjøre hvis man angrer på kjøp av bolig.

Det er faktisk mulig å angre på boligkjøpet, men det finnes regler for hvordan dette skal avvikles.

Livet er fullt av uforutsette hendelser, og kanskje kan et parforhold eller en familie bryte opp midt i flytteprosessen, og den boligen man har kjøpt er dermed ikke lenger aktuell.

Det kan være mange grunner til at man plutselig angrer på boligkjøpet, men det er alltid lurt å sette seg inn i hva man skal gjøre hvis uhellet er ute og man vil angre kjøpet.