Gode råd når du skal selge boligen din

Før du skal selge bolig er det lurt å få uforpliktende tilbud fra flere eiendomsmeglere, slik at du best mulig kan sammenligne pris og erfaring. Foto: Pixabay

Hvis du skal selge boligen din, så er det flere ting du kan gjøre for å øke muligheten for et hurtig salg, til en ekstra god pris. Les mer her, for gode råd til et hurtig salg av bolig.

Artikkelen er skrevet av WeDigitize

Skap mer plass

Det er viktig at en potensiell kjøper møter en bolig med personlighet, og potensiale. Boligen skal fremstå åpen, luftig og med god plass.

Hvordan skaper du et inntrykk av god plass? Jo, du rydder opp. Bruk denne muligheten til å gå i gang med den store opprydning, hvor du simpelthen fjerner alt nips, og unødvendige ting, som normalt fyller ens hjem. Desto mer plass på gulvet, jo større virker boligen. Du skal også fjerne alle papirer, og private ting, som ikke gir mening å vise frem.

Når det er sagt, så kan det være fint med noe personlig, da det kan gjøre at boligen din utmerker seg fra andre boliger. En potensiell kjøper vil dermed huske akkurat din bolig, i stedet for de andre.

Når du har ryddet opp i hjemmet, så skal det selvfølgelig også gjøres rent. Hvis huset fremstår slitt og skittent, så vil en kjøper tenke at huset sikkert ikke er ivaretatt, og kan derfor miste lysten til å kjøpe det. Ikke glem vinduene. Det vil være dumt hvis huset fremstår skinnende rent, men man ikke kan kikke ut gjennom de skitne vinduene.

Du skal selvfølgelig også huske på å skifte alle lyspærer, og vurder samtidig om det faktisk skal være mer lys i rommene. Godt lys er med på å skape god stemning, og følelsen av større boligareal.

Finn riktig eiendomsmegler

Det finnes flere seriøse eiendomsmeglere, og det kan derfor være vanskelig å velge.

Det kan derfor vær en god ide at du sammenligner pris, erfaring og tilbud hos flere forskjellige meglere. Sammenlign eiendomsmegler, og finn den helt riktige megler, til det behovet du har. Når du bruker en online sammenlignings tjeneste, som meglerportalen, kan du ved å utfylle et skjema, få tilbud fra tre kjente og seriøse eiendomsmeglere. Dette sparer deg for både tid og penger.

Mange meglere samarbeider med innrednings-eksperter, som kan hjelpe deg med å sette boligen i stand. Dette koster selvfølgelig litt ekstra, men hvis du har bruk for en hjelpende hånd, i innredningen av boligen, så kan det være penger som du hurtig sparer inn, i salget av boligen.

Legg vekt på detaljene

Når boligen er ryddet, og ren, så er det viktig at du bruker noe ekstra tid, på å finpusse detaljene. Hvis den siste finish er på plass, kan det faktisk presse prisen høyere opp i en eventuell budrunde.

Du skal derfor fikse de små tingene, skift pæren, stram håndtaket og gi den baderomsdøren som knirker litt tiltrengt olje.

Inngangspartiet på boligen er ekstra viktig. Det er nemlig her kjøperen får det aller første inntrykket av boligen. Hvis dette er godt, så er kjøperen allerede fra start, interessert. Gjør derfor alt som du kan for at skape en entre hvor man straks føler seg velkommen.

Stemning er viktig, når du inviterer til visning på boligen. Sørg derfor for å pynte opp med friske blomster, og hjemmebakte boller. Lykke til med salget!