Elon Musk Avslutter Hele Supercharger-avdelingen i Tesla

Elon Musk Avslutter Hele Supercharger-avdelingen i Tesla Elon Musk Avslutter Hele Supercharger-avdelingen i Tesla

Elon Musk har oppsagt alle ansatte i Teslas Supercharger-avdeling, ifølge en rapport fra Financial Times. Dette er en del av en større omstrukturering innen Tesla, hvor også to toppledere og flere hundre ansatte har mistet jobbene sine.

Det interne notatet fra Musk på mandag avslørte at både lederen for Supercharger-gruppen, Rebecca Tinucci, og Daniel Ho, leder for nye produkter, er blant dem som vil forlate selskapet sammen med sine avdelinger. Totalt omfatter dette omtrent 500 personer.

Usikker Fremtid for Teslas Hurtigladere

Teslas nettverk av hurtigladere, som tidligere har vært blant de største i verden, står nå overfor en usikker fremtid. Disse laderne har vært en nøkkelfaktor bak Teslas dominans i elbilmarkedet, men effekten av de massive oppsigelsene på deres videre drift er fortsatt uklar.

Musk uttalte i sitt memo at dette er nødvendige skritt for å opprettholde en stringent kostnadsreduksjon og effektivitetsstrategi i selskapet. Han advarte også ledere mot å beholde ansatte som ikke oppfyller høye krav til ekstraordinær kompetanse og pålitelighet.

Større Nedbemanningsplaner og Aksjefall

Disse oppsigelsene er en del av en bredere strategi for å redusere arbeidsstyrken med minst 10 prosent, som Musk annonserte i april. Dette tiltaket, som omfatter mer enn 14.000 ansatte, er ment å signalisere til aksjonærene at Tesla fortsatt er innovativt og ambisiøst. Tesla har opplevd en nedgang i inntektene på nesten 10 prosent i første kvartal og en betydelig reduksjon i aksjekursen siden november 2021.

Tilbakemeldinger fra de oppsagte, inkludert innlegg på X av Will Jameson og på LinkedIn av George Bahadue, reflekterer en blanding av usikkerhet og erkjennelse av det dramatiske skiftet, ikke bare for selskapet, men også for hele bransjen.

Musk forsikret at alle påbegynte hurtigladeprosjekter vil bli fullført og at noen nye steder fortsatt vil få installert hurtigladere.