Bloomberg slår fast: – Disse landene er de mest innovative i verden

Sør-Korea har verdens mest innovative økonomi, ifølge Bloomberg. De nordiske landene hevder seg også veldig bra. Foto: Pixabay

Sør-Korea stakk av med førsteplassen da Bloomberg kåret verdens mest innovative økonomier. De nordiske landene dominerer lista, med Sverige nesten helt på topp.

Skrevet av: Silje Kristine Lindsveen, ABC Nyheter (Pengenytt samarbeider med ABC Nyheter. Les mer om det her. Denne artikkelen ble først publisert på ABC Nyheter).

Det er bare noe med de nordiske landene.

Sverige klatret til en solid andreplass med Finland hakk i hæl på femteplass i Bloombergs Innovation Index for 2017. Danmark kom på åttende plass, mens Norge for andre året på rad ligger på 14. plass.

Sør-Korea stakk av med førsteplassen, og har dermed verdens mest innovative økonomi.

Bloomberg har også omtalt saken på sine nettsider.

Les også: Nordea: Norsk økonomi på bedringens vei

Rangeringen baseres på forskjellige faktorer som blant annet offentlige investeringer i forskning og utvikling, konsentrasjon av forskere og ingeniører, antallet høyteknologiske virksomheter, produktivitet og antallet patenter som registreres.

– Friske ideer har en tendens til å lønne seg i Sverige, til tross for at den nåværende regjeringen er mindre forretningsvennlig enn den forrige, og har pålagt skatter som i utgangspunktet kunne hemme investeringer i næringslivet, sier Magnus Henrekson, direktør i Research Institute of Industrial Economics, en privat organisasjon i Stockholm.

Han mener svenskene selv promoterer en høyt ambisiøs atmosfære – ulikt andre europeiske land som legger vekt på fellesskapet – og sier det er en velsignelse for innovasjon.

USAs økonomi, som er verdens største, er rangert som nummer ni og har falt én plass fra i fjor. Kina holder 21.-plassen som ifjor.

Denne artikkelen ble først publisert på ABC Nyheter.

Les også: Nedtur for kinesisk eksport