Posten satser på Tise – skal gjøre det lettere å handle sirkulært

posten Tise-appen. FotoØ: Posten.

Bring Ventures, en del av Posten-konsernet, går inn som investor i den norske second hand-plattformen Tise. Samtidig går eBay Ventures og Nysnø Klimainvesteringer inn på eiersiden.

Posten kommer til å satse stort på sirkulærøkonomi fremover, og investeringen i Tise er et steg i den retningen. Sammen med Tise vil Posten og Bring senke terskelen for å handle brukt.

– Løsninger som fremmer gjenbruk og sirkulærøkonomi er et viktig satsingsområde for konsernet fremover. Skal vi klare å minske utslippene i tråd med Parisavtalen, må vi skape tjenester som gjør det lettere å handle sirkulært. Vi er overbeviste om at veien til et mer bærekraftig samfunn krever at det blir enklere å kjøpe og selge brukt over hele Norden. Plattformer som Tise forenkler overgangen til en mer sirkulær økonomi, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten.

Tise er en nordisk markedsplass som gjør det enklere å kjøpe og selge brukte klær. Hos Tise omsettes klær hovedsakelig mellom privatpersoner, men også selskaper kan selge sine brukte varer (Tise second chance). Tise ble grunnlagt i 2014 og appen som ble lansert for seks år siden har i dag har over 2,5 millioner registrerte brukere.

Posten Norge og Tise har fra tidligere et samarbeid om fraktløsninger – der Tise brukere kan sende sine varer med Norgespakken. Nå velger konsernet å investere i Tise gjennom sitt venture-team i Bring Ventures:

– Vi er et nordisk selskap og å få inn en stor nordisk logistikkaktør blir viktig i vår fremtidige ekspansjon. Ved å få med oss Bring som investor kan vi få tilgang til viktige innsikter når det gjelder logistikk og frakt, sier Eirik Rime, CEO på Tise.

– Vi har stor tro på at dette er et område som er under sterk vekst. Tise har på kort tid bygget opp en attraktiv plattform for kjøp og salg av brukte klær – og lykkes med å gjøre det gøy å handle brukt. Teamet i Tise har stor kunnskap og forståelse for sin målgruppe, som gjør dem godt posisjonert til å drive markedet fremover. Vi ser fram til å være en del av Tise videre reise, sier Siri Marie Hageni Bring Ventures.