Pass på bagasjen!

ferieBagasje, illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Tryg Forsikring legger frem resultat for andre kvartal i dag, og advarer samtidig om fortsatt bagasjekaos ved europeiske flyplasser. – Reis med håndbagasje om du kan, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg.

Tryg Forsikring, med hovedkontor i Bergen, har lagt frem sitt regnskap for andre kvartal i dag, og rapporterer om et forsikringsteknisk resultat på 671 millioner kroner, mot 523 millioner kroner for samme periode i fjor. Selskapet har kundevekst og økte inntekter, og er nå fullt integrert med Codan Forsikring, som ble kjøpt av Tryg i 2021.

– Vi ser av regnskapet vårt at reiseaktiviteten er nesten oppe på nivå med 2019, som var det siste normalåret før corona-pandemien.  Men vi har aldri hatt så mange henvendelser om tapt eller forsinket bagasje som nå, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens.

Årsaken er kaos på de europeiske flyselskapene på grunn av manglende bemanning. Dette gir seg utslag i bagasje som kommer for sent frem, eller som forsvinner.

Forsikringen dekker utgifter til nødvendige klær og toalettartikler, inntil bagasjen kommer til rette.

– Men det er irriterende å være uten bagasje i ferien, selv om du får penger til å kjøpe nødvendighetsartikler. Vi anbefaler derfor at du pakker mest mulig i håndbagasjen. Dersom det er mulig, bør du reise bare med håndbagasje. Viktige medisiner og dyre enkeltgjenstander bør du uansett pakke i håndbagasjen, sier Irgens.

Kommunikasjonssjefen råder også folk til å passe på at de faktisk har gyldig reiseforsikring når de legger ut på ferietur.

– Noen har kanskje stoppet forsikringen i korona-tiden eller tegnet en forsikring med mer begrenset dekning. Reiseforsikringen må være tegnet og gyldig for det landet du reiser til, FØR reisen bestilles, minner Ole Irgens om.

– Vi har en tilnærmet uendret bestand av reiseforsikringer fra i fjor til i år, så mye tyder på at Trygs kunder ikke har stoppet sin forsikring, selv om vi har bak oss noen år med lite feriereiser.