Nordea øker rentene på boliglån og innskudd

kalkulatorIllustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Nordea øker rentene på boliglån og innskudd. Bakgrunnen for rentehevingen er utviklingen i pengemarkedsrentene og Norges Banks økning av styringsrenten 18. august.

Rentesatsene på boliglån økes med inntil 0,50 prosentpoeng.

–  Vi har besluttet å heve rentene på boliglån og innskudd. Bakgrunnen for hevingen er Norges Banks beslutning om å øke styringsrenten, og at pengemarkedsrenten har fortsatt å stige gjennom sommeren, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

–  De fleste har de siste månedene merket sterkt økende kostnader på mat og andre varer, i tillegg til fortsatt høye strøm- og drivstoffpriser. Etter to år med svært lave renter under pandemien, kan kombinasjonen av høyere husholdningsutgifter og flere rentehevinger oppleves som en stor forandring. Mange av våre kunder vil kunne tilpasse seg økte utgifter ved å endre eget forbruk. Kunder som opplever situasjonen ekstra utfordrende, anbefaler vi å ta kontakt med oss for råd, sier Marjamaa.

På innskuddssiden økes renten med inntil 0,50 prosentpoeng. Nye rentesatser for eksisterende lån vil gjelde fra 30. september 2022.