Miks og match med det du har i kjøleskapet – Du har mer enn du tror

handeland Du kan lage spennende retter med middagsrestene. Foto: Kenwood.

Et kjøleskap trenger ikke å være fylt med mange ingredienser, ofte har man mer enn man selv tror. Utfordringen er ofte at man bare mangler fantasi og inspirasjon. Vi trenger rett og slett litt inspirasjon til å se hva vi kan lage, uten at det blir for vanskelig. Her har vi noen forslag på nye og spennende retter med enkle ingredienser som du lage hver for seg eller i kombinasjon med middagsrester.

– Ikke kast mat du har i kjøleskapet, det er ikke så mye som skal til før man kan lage de mest spennende rettene. Vi tenker kanskje ikke over hva vi har, og «tror» vi må ha en full oppskrift med alle ingrediensene, men det handler rett og slett bare om å mikse og matche, bytt ut og eksperimenter med det du har, sier Margita Westeus, senior kategorisjef hos De´Longhi Scandinavia.

Miks og match

Du kan bytte ut ingrediensene, erstatte med andre ingredienser, mikse og matche med det du har i kjøleskapet, du kan til og med la vær å benytte noen av ingrediensene, eksempelvis kjøtt, fisk eller kylling, her er det kun fantasien og tilgjengelige ingredienser som setter begrensningene.

Her har vi plukket frem tre inspirerende forslag hvor du kan mikse og matche med det du har i kjøleskapet, og husk at du kan både endre, tilføye og justere akkurat slik du ønsker med det du har tilgjengelig.

Soft Tacos 

Soft Tacos er perfekt måte å bruke opp middagsrester eller med ingredienser som du allerede har i kjøleskapet som for eksempel ost, kylling, kjøtt, fisk, grønnsaker og urter ++++. Her er det bare fantasien som setter en stopper for hva du kan fylle dine egne Soft Tacos med, det vil garantert bli en suksess hos hele familien. Vi har laget et forslag på hvordan du raskt og enkelt kan lage egne tortillabrød (bruk f.eks et Lasagne Roller-tilbehør hvis du bruker foodprosessor/kjøkkenmaskin) eller du kan lage de for hånd og bruke kjevle.

Tabbouleh

Tabbouleh er en bulgursalat fra Midtøsten og passer godt til stekte og grillede retter, men også ovnsbakt/grillet laks. Her kan man benytte finhakket bladpersille, tomater, koriander, mynte, agurk, bulgur, vårløk, sitron saft, olivenolje. Her kan man også legge til salat eller bruke semulegryn eller coscos i stedet for bulgur. Har du ikke smakt Tabbouleh, anbefaler vi deg å prøve denne utrolig friske, mettende og fargerike salaten som er perfekt nå om sommeren.

Chimichurri

Du kan lage din egen Chimichurri saus, en argentinsk kald saus som kan brukes både som ingrediens i matlaging, eller som topping til f.eks stekt eller grillet kjøtt og pølser. Chimichurri brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika, og det finnes mange forskjellige varianter av grunnoppskriften, men vanligvis lages den av ingredienser som persille, hvitløk, chili, oregano, olje, sjalottløk, olivenolje, eddik, sitron, lime, salt og pepper. Her har vi laget en variant med rester etter stekt biff og ruccola, men fyll gjerne bagetten opp med enda flere favoritt-grønnsaker om du har det i kjøleskapet.