Leserinnlegg: Vanlige folks nedtur

frp Roy Steffensen, Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet.

Etter valget kom det kommunistiske partiet Rødt med krav til Vedum og Støre sin nye regjering. De krevde at skattene skulle øke med 47,9 milliarder. Innen 2025.

Av: Roy Steffensen, Stortingsrepresentant, Rogaland, Medlem av Finanskomiteen, Fremskrittspartiet.

De siste 12 månedene har regjeringen nå i stedet økt skattene med ca. 55 milliarder.  Regjeringen overoppfyller de ekstreme skattekravene til kommunistene i Rødt allerede i 2023. Det er ikke til å tro.

I en tid hvor staten tjener mer enn noensinne fremstår Vedum sitt statsbudsjett mer som en ren redningspakke for staten, hvor regningen sendes folk og bedrifter. Det kommer en skattepakke mot distriktene på 33 milliarder, men også økning i både formuesskatt, utbytteskatt, inntektsskatten, arbeidsgiveravgift og endringer i oljeskatten.

Samtidig som bedriftene ser at inntektene reduseres fordi folk bruker mindre penger, så øker utgiftene til varer, drivstoff og strøm. De røde varsellampene blinker for næringslivet, og i en tid hvor bedriftene trenger hjelp med å redusere utgiftene, svarer Vedum med tidenes skattesjokk.

For vanlige folk foreslår Vedum riktignok å gi en person med 400 000 kroner i inntekt, en skattelette som tilsvarer 3 kroner og 30 øre per dag. Dette holder knapt til en ekstra bærepose på Rema 1000.

Regjeringen sa før valget at nå var det vanlige folks tur. Fasiten er vel heller at nå er det vanlige folks nedtur.