Innfører pute-pant!

jysk JYSK oppfordrer kunder til å gjenvinne sin gamle pute for helsen og miljøet.

JYSK oppfordrer lokalkunder til å gjenvinne sin gamle pute for miljøet. Kjeden ønsker også å gjøre kunder bevisst på hyppigheten av et putebytte av helsemessige årsaker.

Det er i anledning ny butikkåpning på Midtun at lokalkunder blir oppfordret til å bytte ut sin gamle pute mot en verdikupong. Den eldre puten vil gjennom UFF bli resiurkulert til et nytt produkt.

– Samarbeidet med UFF gjør det enklere for oss som selskap å ta gode miljøvalg. I tillegg ønsker vi også å fasilitere for at kunden kan ta gode miljøvalg når de har tekstiler de ønsker å bli kvitt, sier Martina Pohjanen, sjef i JYSK Norge.

JYSK inngikk samarbeid med UFF Norge i 2022, og har siden samlet inn 8,5 tonn med tekstiler til miljøorganisasjonen.

– I jobben mot en sirkulær fremtid er det viktig å dra nytte av de ressursene vi allerede har, og gjenvinning av naturmaterialer som dun, fjær og andre tekstiler er en effektiv måte å gjøre dette på. Samarbeidet med JYSK har spart miljøet for 51 572 kg CO2. Med planer om å utvide innsamlingstilbudet til flere JYSK butikker gleder vi oss til å se hva vi kan få til i 2023, sier Cassandra Varhaug, utvikling- og kommunikasjonsansvarlig ved UFF Norge.

I dag finnes det 13 innsamlingscontainere utenfor JYSK rundt om i Norge, med et mål om å fortsette å tilby alle handlende kunder hos kjeden en muligheten til å levere tekstil til gjenvinning.

Helsemessige fordeler

Men hos JYSK Midtun den 19.januar er det gamle hodeputer med naturfyll som etterlyses mot en rabattkuppong fra JYSK.

– Når vi åpner ny og moderne butikk på Midtun ønsker vi å gi handlende en anledning til å gi sin gamle pute nytt liv. Vi ønsker også å bevisstgjøre våre kunder om den helsemessige gevinsten ved å bytte ut sin pute, sier Pohjanen.

JYSK anbefaler nemlig et putebytte etter 2 år av helsemessige årsaker. I tillegg anbefales det å riste puten daglig, og vaske den helst 2 ganger i året.

Putepanten gjelder kun i JYSK Midtun.