Dette trenger du for å komme i gang i krypto verdenen

kryptovalutaKryptovaluta. Foto: Pixabay.

Kryptovaluta er et spennende fenomen som utrolig mange har begynt å interessere seg for den siste tiden. Mange ønsker å investere i kryptovaluta i håp om at de skal finne den neste store mynten, og tjene gode penger på det. Dessuten er noen overbeviste om at kryptovaluta er betalingsmetoden vi kommer til å bruke i fremtiden, og at desentralisering av økonomien er veien å gå. 

 

Men hvordan kommer man egentlig i gang når man skal kjøpe kryptovaluta, og hva er det man trenger? Det skal vi ta en titt på nå. 

Finn en kryptobørs

Det aller første du må gjøre er å finne en kryptobørs som du kan bruke til kjøp og salg. Her er det viktig at du finner en side som er trygg og god å handle på, og som er godt etablert. Du kan lese mer om noen kryptobørser her, eller se etter disse tingene når du skal finne en selv: 

 

  • Regulering: Det er viktig at kryptobørsen du velger er regulert av myndigheter og har sikkerhetsrutiner på plass som gjør deg trygg når du bruker siden.
  • Gebyrer: Du bør sammenligne gebyrene som er satt for å handle på siden. Noen børser kan ha lavere gebyrer enn andre, og dette er en stor fordel når du skal kjøpe og lagre kryptovaluta. 
  • Brukervennlighet: Sørg for at kryptobørsen har en brukervennlig plattform som er enkel å navigere i, slik at du kan handle både trygt og enkelt.
  • Støtte for flere valutaer: Se etter en børs som støtter flere kryptovalutaer, slik at du kan kan kjøpe den kryptovalutaen du ønsker.
  • Kundeservice: Finn ut om det er god kundeservice på siden som kan hjelpe deg med eventuelle spørsmål eller problemer du måtte ha.

 

Du må også velge kryptolommebok for å lagre de digitale eiendelene dine. Dette kan være en programvare-lommebok som du installerer på datamaskinen eller mobilen din, eller en hardware-lommebok som du kan bære med deg. 

Kjøp kryptovaluta 

Når du har valgt siden du gjerne vil kjøpe kryptovaluta på, så er det på tide å sette i gang med kjøpet. Det er viktig at du har undersøkt kryptovalutaer du er interessert i nøye før du setter i gang, slik at du vet de potensielle risikoene og mulige gevinstene som kan følge med. Du kan starte med å lese en enkel guide til kryptovaluta, for å lære litt mer. Da finner du kanskje ut hvilken kryptovaluta du gjerne vil kjøpe også. 

 

Du kan enten skaffe deg kryptovaluta ved å kjøpe dem på en kryptobørs eller ved å akseptere dem som betaling for varer eller tjenester. Når du har kryptovaluta kan du bruke dem til å gjøre kjøp på nettet eller i butikken hos bedrifter som aksepterer dem, eller du kan beholde dem i håp om at verdien deres vil øke over tid.

Trygg oppbevaring

Når du har lært deg hva kryptovaluta er, og etter den er kjøpt, er det opp til deg å sørge for at de blir oppbevart på en trygg og god måte. Det er utrolig viktig å sikre kryptovalutaen din på en trygg måte for å unngå at den blir stjålet eller går tapt. Det finnes en rekke forskjellige metoder for å gjøre dette, blant annet i en hardware lommebok. Dette er en av de enkleste og mest populære metodene er å bruke, og kommer som en fysiske enheter som lagrer kryptovalutaen din offline. 

 

Du kan også lagre kryptovalutaen din i en lommebok som er tilgjengelig online, men dette innebærer en viss risiko fordi online lommebøker kan bli utsatt for hacking og angrep fra andre på nett. Med begge disse lommebøkene er det viktig å sikre den med en sterk passord og å holde den oppdatert med de nyeste sikkerhetsoppdateringene.