Coop innfører pristak på 200 hverdagsprodukter ut året

matbutikk Dagligvarebutikk illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

For å avlaste norske forbrukere i en hverdag preget av høy inflasjon, garanterer Coop at prisene på 200 populære dagligvarer holder seg på dagens nivå eller lavere ut året. Pristaket får umiddelbart virkning og gjelder alle Coops dagligvarekjeder.

– Dagligvarer er viktig for oss alle, og i en tid med kraftig inflasjon har forbrukereide Coop et ansvar for å bidra til å opprettholde nordmenns kjøpekraft. Da våre leverandører økte våre innkjøpspriser kraftig med virkning fra 1. juli, holdt vi igjen på deler av prisøkningen ut mot forbruker. Nå bidrar vi ytterligere til å holde inflasjonen igjen ved innføringen av pristak på 200 typiske hverdagsvarer ut året i alle våre kjeder. Det innebærer at vi garanterer at prisene holdes på dagens nivå eller lavere, sier Håvard Jensen, Direktør kjede iCoop Norge.

Pristaket omfatter lavpriskjedene Extra og Obs!, supermarkedkjeden Coop Mega og nabolagsbutikkene Coop Prix, Coop Marked og Matkroken.

– Vi har brukt vår unike kundeinnsikt til å plukke ut 200 populære hverdagsprodukter innenfor blant annet frukt og grønt, ferskvarer, middag og pålegg. Eksempler på produkterer Tine Lettmelk, Gilde Kjøttpølser, Coop kjøttdeig og Stabburet Makrell i tomat. Listen inkluderer altså både Coops egne merkevarer og merkevarer fra våre leverandører, sier Jensen.