Snart kan du ikke tape mer enn 20.000 kroner i måneden hos Norsk Tipping

Norsk Tipping innfører totalgrense for tap fra høsten av. Her representert med Ingeborg Myhre, som er programleder for Lotto og VikingLotto. FOTO: Norsk Tipping

Kulturdepartementet har i dag gitt klarsignal til at Norsk Tipping kan innføre en tapsgrense som gjelder på tvers av alle spill. Den vil gjelde fra høsten av.

– Vi er stolte av å være det første spillselskapet i verden som innfører en universal tapsgrense, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, i en pressemelding.

Torbjørn Almlid - administrerende direktør

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid. FOTO: Norsk Tipping

Ved innføring av totalgrensen blir det obligatorisk å sette en selvbestemt tapsgrense før man får levere spill med middels til høy risiko for utvikling av spilleproblemer.

Denne grensen kan maksimalt være 20.000 kroner pr måned.

Sjekk ut Pengenytts Facebook-konkurranse: Vinn Bose hodetelefoner til 3500 kr

Skal ha en forebyggende effekt

For lotterispillene og andre spill med lav risiko må man ikke sette en selvbestemt grense før man får spille. Men, spilleren vil likevel være underlagt totalgrensens maksimalbeløp.

– Vi er trygge på at totalgrensen er et tiltak som virker. Det vil ha en viktig forebyggende effekt for alle våre spillere, og en vesentlig skadebegrensende effekt for noen få som allerede spiller for mye, sier Almlid.

Les også: Globale aksjefond sliter med å levere god avkastning: Sjekk ut hvordan ditt fond har prestert

Flere med spilleproblemer

Totalgrensen innføres fordi de siste års dreining i markedet fra de klassiske lotterispillene over til nettbaserte spill med raske gevinster, har ført merkbart flere spillere over i risikosonen for utvikling av spilleproblemer.

– Selve bærebjelken i enerettsmodellen er at vi klarer å selge spill som gir færrest mulig negative konsekvenser. Derfor er ansvarlighetsarbeidet vårt et høyt prioritert område. Når vi ser at urovekkende mange av våre spillere taper mer enn de bør, er det naturlig at vi iverksetter tiltak, sier Almlid.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook