Melder om enorm vekst i mobilbetalt parkering

Bilde: EasyPark

Nordmenn omfavner mobilbetalt parkering, ifølge ferske tall fra EasyPark. Bare i løpet av de siste 12 månedene har antallet mobilbetalte transaksjoner økt med 82 prosent for selskapet.

Fordelene med mobilbetaling er mange. For å nevne noen, så kan mobilen varsle deg når parkeringstiden holder på å gå ut, du kan enkelt utvide parkeringstiden med noen tastetrykk og du kan når som helst avslutte parkeringen slik at du unngår overbetaling.

EasyPark, som er representert over hele landet, merker at flere og flere får øynene opp for denne måten å betale for parkeringen.

Veksten i antall mobilbetalte transaksjoner økte med 82 prosent i tredje kvartal i år sammenlignet med tredje kvartal 2015 for selskapet.

Les også: Vil forby bensin- og dieselbiler i Tyskland allerede fra 2030

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Unngår overbetaling

Stian André Holst, daglig leder i EasyPark, uttaler i en pressemelding at utviklingen er i tråd med tidligere år og at han tror på en fortsatt vekst i årene som kommer.

– Mobilbetalt parkering, eller mobilbetaling generelt, er noe som vil fortsette å vokse. Økningen i antall transaksjoner skyldes at stadig flere laster ned appen, men også at eksisterende kunder benytter tjenesten mer hyppig, sier han.

Selv om selskapet tar et gebyr for å bruke løsningen deres, slipper du å betale for parkering etter at du har kjørt fra parkeringsplassen.

– En feltundersøkelse EasyPark gjennomførte viste at det er vanlig å overbetale med så mye som 20 prosent. I snitt betaler vi 23 kroner for parkeringstid vi ikke har behov for. Med EasyPark er dette problemet historie, da parkeringen avsluttes i det du setter deg i bilen, sier Holst.

Les også: Dette ville bensin og diesel kostet dersom oljeprisen falt til null

Forteller deg om ledige plasser

Tidligere i år kjøpte EasyPark opp selskapet Parko, og fikk med det tilgang til algoritmer som viser sannsynligheten for tilgjengelige parkeringsplasser i nærheten av der du skal.

– Undersøkelser viser at opptil 30 prosent av trafikkrelaterte utslipp i byer kan spores tilbake til biler som kjører rundt og leter etter ledig parkeringsplass. Ved å vise bilistene hvor det er ledige parkeringsplasser, er vi indirekte med på å redusere de trafikkrelaterte utslippene, sier Holst.

I tillegg til oppkjøpet av Parko, har EasyPark sammen med sine samarbeidspartnere utviklet en teknologi som i sanntid skal vise deg oversikt over ledige parkeringsplasser. Dette er nå på prøvestadiet i Bærum, som det første stedet i Europa, ifølge Holst.

– Har dere mange konkurrenter?

– Det er et interessant marked, og vi merker at det kommer til nye aktører hvert år. Vi har likevel en stor fordel i og med at vi har holdt på i 16 år allerede, og dermed har et bra forsprang, sier Holst.

Les også: Hele seks av ti bilister vurderer elbil